Om Acadermia

Nordens ledande mötesplats

Acadermia är Nordens största event inom skönhet & anti-aging. I en exklusiv miljö med spa-montrar, Skönhetsscen och vår bar Cocktails & Greens kan du fynda produkter, inspireras av nyheter och trender, samt prova behandlingar.

2017 besöktes mässan av 7.500 besökare, varav 25% från branschen. Runt 100 märken brukar vara representerade fördelat på 60-80 utställare. Konsumenterna som besöker Acadermia är kvinnor, snitt 38 år, boendes i Storstockholm. Vi har lika många mellan 20-25 som mellan 50-55 på vår mässa. De är väldigt intresserad av skönhet och spenderar lika mycket på skönhet under en dag på Acadermia som genomsnittssvensken gör under ett helt år!

På scen har vi fantastiska (!) föreläsningar ifrån ledande skönhetsexperter ifrån hela världen. Här kan du även inspireras av tävlingar och shower ifrån några av Sverige bästa hår- , nagel- och make up-artister. För dig i branschen har vi ett separat program med work shops, föreläsningar samt branschmingel. För att se vad som är på gång, följ oss i sociala medier.

 

Vi hjälper dig att göra säkra val

Acadermia verkar för en säkrare skönhetsbransch. En mötesplats där konsumenterna får lära sig, ställa frågor samt jämföra kliniker, produkter och leverantörer. Genom ökad information och kunskap hjälper vi konsumenterna att göra säkra val. På Skönhetsscenen lyfter vi fram de senaste trenderna men pratar också risker, fördelar och nackdelar och eventuella konsekvenser.

Det är inte fult att vilja vara vacker

Skönhetsbranschen är väldigt rörig, lider av dåligt rykte p g a oseriösa spelare och som konsument är det svårt att ta till sig information och hitta rätt. Det finns en ytlighet och ett ensidigt skönhetsideal där plutande läppar och jättebröst är norm. Acadermia vill vara ett alternativ till detta Hollywood-ideal. Vi tror att det finns många som vill ta hand om sig och hålla sig vackra, utan att man för den sakens skull måste förändras till någon annan. Genom en aktiv hudvård och rätt behandlingar, hälsosam kost och träning kan man hålla sig ung längre.

En självklar mötesplats för dig i branschen

Vi är den enda mötesplatsen inom skönhet som välkomnar den estetiska världen. Förutom vår årliga mässa där vi lyfter fram det allra senaste inom modern skönhet, så kan du följa oss på Facebook, Instagram och Youtube.

Om Catarina – grundare av Acadermia

Jag är 43 år, ekonom i botten och har över 10 års erfarenhet som marknadschef och creative director. Jag har jobbat med affärsutveckling, varumärkesstrategier, events och grafisk design.

Hälsa och skönhet har alltid varit viktigt för mig och därför känns det naturligt och oerhört spännande att få utveckla detta intresse i och med Acadermia. I synnerhet nu när det händer så mycket och branschen växer så det knakar. Det som jag kanske tycker är mest spännande och självklart, är den holistiska biten som blir allt viktigare. Idag handlar skönhet lika mycket om att ta hand om sig inifrån som att välja rätt behandlingar och hudvård.

För att hålla mig i form försöker jag variera mina träningsformer, jag tycker det blir roligast och enklast så. Jag gör gärna yoga, olika pass eller gymmar. Jag älskar dessutom trädgårdsarbete! Hälsosam mat är något som jag vuxit upp med. Hemmagjord musli, egenodlade örtteer, bär och grönsaker samt hembakat bröd var standard i mitt barndomshem. Jag kan inte minnas ett enda hel- eller halvfabrikat från mina barndomsår och det är ju fantastiskt när jag tänker efter - tack mamma!

Sedan försöker jag hitta balans i livet, som de flesta. Tillsammans har jag och min man tre flickor i åldrarna 10, 8 och 4 år. Nu när småbarnsåren är över, händer det faktiskt då och då att jag får en hel natts ostörd sömn - så otroligt viktig och underskattat. Just återhämtning i olika former tror jag är något vi kommer att få se mer av i framtiden. Ibland känns det som att min generation har glömt av det här med att vila och att inte göra något alls. Det där med söndag = vilodag är nog inte så dumt när jag tänker efter :-)

/Catarina


Grundare av Acadermia

Bild Catarina

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.