YOPE

Den här historien började med att vi tvättar våra händer. Flera gånger om dagen, dussintals gånger i veckan, hundratals gånger i månaden. Har du någonsin funderat på varför dina händer blir rena efter att du tvättat dem men för att ett ögonblick senare kännas obehagligt torra och strama?

Det har vi.

Man kan skylla dålig vattenkvalitet (klor) eller kanske på årstiden (kallt, vind eller varmt). Men oftast är det tvålen du använder som du skall skylla på!

Hur vet vi det?

Eftersom tvål är något som vi använder varje dag och då vi har samarbetat med kosmetiska och kemiska företag i många år så vet vi vad denna typen av produkter vanligtvis brukar innehålla. Tvålen vi använder borde vara en enkel kosmetik produkt som huvudsakligen skall bestå av vegetabiliska tvätt-, konserverings- och aromämnen. Men producenterna av tvål idag tillsätter däremot allt oftare artificiella färgämnen, aromer, silikoner, konserveringsmedel, tvättmedel (t ex SLS - natriumlaurylsulfat) och skummedel (t ex SLES-natriumlaurinsulfat).

Varför gör de det?

För att göra tvålen bättre, mer hållbar, mer aromatisk eller för att förbättra dess egenskaper? Är det nödvändigt? Tvärtom är det helt onödigt. Dessa tillsatser orsakar oftast torr och irriterad hand hud och är inte ovanligt en källa till allergi. När vi upptäckte vad som skadar våra händer när vi tvättar oss och bestämde vilka tvålar vi skulle vilja använda, började vi leta efter dem, vi letade överallt. Att köpa tvål - lätt som en plätt. Nja, inte riktigt. Det finns faktiskt så vansinnigt många av dem. Men naturliga och bra tvålar är betydligt glesare av och dessa är alltid mycket dyrare. Att betala lika mycket för grundläggande tvätt-kosmetiska produkter som för en ansiktskräm?

Det är ju löjligt!

Hemsida: http://yope.me/en

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.